01 december 2014

A som i Adventsmys


Nu har Tatjanis dragit igång sin bloggutmaning för december och jul igen! Varje dag en ny bokstav eller tema att följa. Vi får väl se om jag fixar det varje dag, men ska försöka få ihop så många som möjligt i alla fall.

I dag är det den 1 december (vilket i sig är helt galet, vart tog denna hösten vägen?!) och då är det bokstaven A som gäller. Och jag väljer A som i Adventsmys, för sådant hade vi igår. Massvis av adventsmys!


Vi satte upp alla stjärnor och ljusstakar i lördags så att de var redo att tändas igår. Och så himla mysigt det blev! Men, det var inte lönt att tända dem förrän till kvällen eftersom den 1:e advent här nere i Skåne bjöd på en dag med strålande sol! Jag och tjejerna gjorde en liten utflykt till Enkla Ting som är en fantastisk liten butik som ligger mitt ute på landet, utanför Helsingborg. Kajsa som äger butiken har skapat en liten oas med vackra saker, kläder och accessoarer. Och ett supermysigt café med hembakat och gott kaffe och annat. Här blev det mumsig fika med chokladboll, lussekatt och saffransmuffins, varm choklad och julkaffe!


Det finns så mycket fint i denna butik, jag tror jag vill ha typ allt! Jag och Jossan gick varv efter varv och ohhh:ade och ahhh:ade, medan Johanna minsann inte var sämre och gick och pillade på allt hon med!


Vi kom hem med en fin dörrkrans av granris och en God Jul-skylt i plåt, som Jossan gjorde ett fint arrangemang av tillsammans med en ljusslinga. Så nu har vi en superfin dörrkrans!

Och - vi höll även på att få en katt med oss hem! Butiken är som sagt i anslutning till Kajsas hem och hon har flera katter. Dessa går omkring i butiken och en av dem var bedårande, lite långhårig och enormt kelig. Tjejerna klappade och gosade med den medan jag stod i kö. När det var min tur att betala så konstaterade vi att de minsann verkade gilla varandra, tjejerna och katten. Jag nämnde lite kort att vi gärna hade velat ha en katt om det inte vore för att jag är allergisk, eller vad jag nu är. (Gjorde ett test för ett år sedan som visade att jag inte alls är allergisk....) Kajsa sa då att det var ju synd, för annars kunde vi fått den katten! Hon berättade att hon hade för många katter och hade dåligt samvete över att hon inte hann med alla. Just denna katten var 2 år gammal, väldigt van vid att vara ute mycket men samtidigt väldigt social. Supergo var den! Ni kan ju tänka er tjejernas reaktion när de fick höra detta! :) Men jag är minsann inte bättre, åhhh vad jag velat ta med den hem på stående fot. Men det kan jag ju inte. Däremot fick vi ett jättefint erbjudande, vi får lov att låna hem den när vi vill för att testa!

Detta har jag funderat på flera gånger, men inte vetat hur jag skulle hitta en katt att testa på. Och även om jag testar på en katt, så är det ju inte säkert att min reaktion är samma på en annan katt. Så, detta är ju perfekt! Vi kommer att nappa på detta och planen är att katten får bo hos oss i nyårsveckan då jag har semester och tjejerna är hos mig! Spännande!



19 kommentarer:

Kim sa...

Så himla mysigt! I nyårsveckan kommer med andra ord vi också att bo hos dig! :)

Tatjanis sa...

Men vilket underbart adventsmys!!! Enkla ting och kommande kattsällskap... det senare är ju så rart att jag nästan trillar av stolen - ja men alltså, ni ska få låna katten och testa. Underbart och jag hoppas faktiskt att det kommer att fungera för ni verkade funnit varandra!

Underbart bidrag!

Kram - Tatjanis

Hannis sa...

Men åh! En katt, jag ska hålla tummarna för att det funkar.
Vilket härligt adventsmys, vackra saker och att bli utvald av en katt=))

Kramen Hannis

anettan sa...

Jag bara älskar denna tiden. Så underbart mysigt. Kram Anette

Bloggande 4barnsmamma sa...

Ojoj! Så mycket fint:)!
Jul är underbart!

Choices by Annie sa...

Så fantastiskt vackert adventsmys.

Det där med katten verkar ju vara hur mysigt som helst. För ett år sedan testades jag också positivt för kattallergi men vi valde att behålla våra katter ändå och enda gången jag känner av kattallergin är sent på hösten då höet tas in. Förmodar att det är en korsallergi av något slag. Jag frågade min läkare om allergin kunde bli värre ifall man utsatte sig för allergin (så som det är med nickelallergi som ju blir värre ju mer du utsätter dig) men på det svarade han nej att värre än som det är blir det aldrig.
De besvären jag har med kliande gom och ögon som rinner några veckor på senhösten, det kan jag leva med;) Är så glad över våra två små familjemedlemmar;

Önskar dig stort lycka till med katt-försöket och jag håller alla tummar och tår att det kommer gå vägen.

Kram
Annie

Pia sa...

Vilket ställe! Förstår dina Oh och Ah ;) Vad smart att kunna "låna" hem kissen och testa. Det är verkligen supermysigt med djur hemma.
Kramen

Maria O sa...

Så mysigt det låter! Både med butiksbesök och med katten, ja mest med katten förstås. Tänk om det är så att det är just den katten du tål :)
Kram Maria

Villa Ell sa...

Vad roligt med katt och bra att man faktiskt kan få
Prova på, man har ju hört fasansfulla historier om bla sommarkatter!
Enkla ting var jag förbi för
Två
Somrar sen, verkligen jättefint där!

Kram
Sandra

Anonym sa...

Det verkar vara en härlig butik trevlig personal och fina saker.

jannice lindell sa...

Så fin butik du var in i. Kram

a kitchen in the country sa...

Åhhh, det blev med andra ord mysigast möjliga adventsmys för er. Och jag håller tummarna stenhårt för att det ska gå bra med katten, att ni kommer trivas bra tillsammans och att ni kan behålla er nyfunna vän.♥

Kram på dig

bara anna sa...

Katt är ju sååå mysigt! Jag hoppas verkligen att du inte känner något obehag av att hon flyttar in, så kan hon ju få flytta in för gott.
Vi har en utekatt som bor i ladugården ihop med alla kaniner. Hon är ganska skygg men jag tycker om att ha henne här.
Hur går det med er kanin förresten?
Må så gott!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Oj så mycket fint, denna tiden är verkligen så mysig.
Ha en fin dag !
Kram Pia

Villa Ryttarängen sa...

Vilken butik va! Ja man vill typ ha allt som finns där på dina bilder. Spännande med katt testet. Vi kan tyvärr inte ha djur. Kraaam Pia

Helenas enkla vardag sa...

Åh vad jag skulle vilja besöka hennes butik. Tyvärr hans det inte med i somras, men hoppas komma dit ner igen nästa sommar. Adventsmysa gillas verkligen.
Kram Helena

dianadrömmar sa...

Så mysigt, vi har advetsmys i spanien :) kram Diana

Ekenäsliv sa...

Så härligt adventsmys!
Jag tar igen det nu när jag är hemma, spenderade den dagen i bilen på väg till Sth.
Så idag tänder jag ljus och myser här hemma!
Ha en fin kväll!
Kram Anna

Birgit sa...

Så kul! Katter är mysiga :-)