30 juli 2012

Laddat batterierna

Tjenixen!

Då var jag tillbaka igen från min
lilla weekendtripp till Stockholm
där jag träffat mina fina väninna!


Det blev en riktigt lyckad helg och vi hade det så lugnt och skönt tillsammans! Det blev två och en halv dagar fulla med bra samtal om både högt och lågt, en massa skratt, god mat och en hel del rosévin, härlig inspiration och även lugn och ro.

Vi spenderade några timmar på Zetas handelsträdgård på lördagen- vilket fantastiskt ställe! Det var verkligen som balsam för själen att vara där. Så vackert och rofyllt! Vi bara gick runt, pratade och tittade. Och fotograferade i massor!

På söndagen var vi hela dagen på Centralbadet och bara badade, bubblade, bastade och åt gott. Såå avkopplande!

Jag har verkligen laddat batterierna med energi, lugn och en massa bra, tänkvärda ord från våra samtal. TACK snälla, söta, fina Johanna för denna helgen! Vi ses snart igen....

26 juli 2012

Weekendtripp

Hej på er!

I morgon åker jag iväg på en liten
minisemester, bara jag.

Bild: källa okänd
Ja, i morgon åker jag till Stockholm för att besöka min fina vän Johanna. Jag ska bara stanna över helgen men det ska bli fantastiskt mysigt att träffa Johanna och att få spendera ett par dagar på egen hand.

Kram Jennica

Malmö Folkets Park

Varmt!

Ja, igår var det superdupervarmt här nere i Skåne!
Och just denna dag valde vi att åka till
Malmö Folkets Park! :)


Det visade sig dock vara en fullträff, för såhär glada såg tjejerna ut hela dagen! Besöket var en sommarpresent från mina föräldrar och vi fick en supermysig dag. De hade ordnat jättegod picknick och vädret var som sagt 'med' oss. 

Jag hade inte varit i Folkets Park på många många år, men blev glatt överraskad över att det fanns så mycket som passade både 12-åringar och 3-åringar. Det fanns karuseller som passade båda, det fanns ett minizoo med kaniner, marsvin, grisar och hönor och så ett terrarium med ormar, ödlor, spindlar (huuu.....), fåglar, apor och små kängurus. Det fanns till och med ett litet Busfabriken!




Efter en lång - varm! - dag med mycket karuseller, djur, mat, glass och en massa kul så var det trötta tjejer i bilen på vägen hem. Det blev en kvällsdopp i Barsebäck lite senare och det blev ett perfekt avslut på en riktigt bra och kul dag!

25 juli 2012

Härliga sommar

Hej alla fina!

Vilken underbar dag vi har haft idag! 
Det har varit precis en sådan där dag som
jag har drömt om så länge!


Idag blev det äntligen - äntligen! - en dag på stranden! Som jag har längtat...och väntat....och längtat.... Och inte blev det en sån där dag som man egentligen tycker är lite för kall, lite för blåsig...eller något annat. Det blev en sån där perfekt dag! Massor med sol, men ändå lite vind som svalkade. Massor av människor på stranden, när man låg ner och blundade så hördes bara sådana där typiska sommarstrand-ljud. Ni vet, människor som pratar, barn som leker, plask, skrik, måsar..... Och så doftar det solcreme överallt! :)


Och det blev dessutom en sån där härlig kväll. Alldeles stilla och varmt. Ett härligt ljus från solen. Aaahhhh, sommar! Jag bara älskar den!! Jag mår så bra av sådana här dagar. Dagar som bara är fyllda av sol, värme och bad. Dagar som går precis i det tempo man själv bestämmer. Dagar helt utan 'måsten'. Dagar med sol och ljumma vindar. 


23 juli 2012

Systrar

Lycka är...

...när mina tjejer sitter och leker tillsammans!



Idag överraskade Jossan oss med att komma hem lite tidigare från stallet! Både jag och Johanna blev superglada, vi ser ju inte så mycket av henne nu för tiden. Med all rätt....hon har en sommarponny, vilket betyder att under fyra veckor har hon en häst som är som hennes egen. Då vill hon ju självklart vara där så mycket som möjligt, det är ju inte så svårt att förstå!

Det är 9 år mellan dem, men de kan verkligen ha supermysigt tillsammans ändå. Och kärleken mellan dem går inte att ta miste på! Mina älsklingar!

21 juli 2012

Barsebäcks hamn

Hej hej!

Igår kväll tog jag och lilltjejen en kvällspromenad 
i Barsebäcks hamn och tittade på båtarna.


Att gå kvällspromenader är något jag verkligen gillar. Och då menar jag inte promenad i träningssyfte, utan bara gå en promenad i sakta mak. Njuta av omgivningarna och småprata med promenadsällskapet. Är det dessutom en härlig kväll med kvällssol så är det ju alldeles underbart!

Igår var mitt promenadsällskap min lilltjej som är 3 år, och det var ett väldigt pratigt sällskap! :) Men samtidigt så himla mysigt att titta på båtar och vågor med henne, hon ser saker som jag aldrig tänkt på. Eller upplever saker och ting på ett helt annat sätt än jag! Kvällssol fick vi också vilket var skönt, men det blåste väldigt så vi frös lite. Men mysigt hade vi!


20 juli 2012

Äta ute

Hej på er!

Att sitta ute och äta är en
av de absolut bästa sakerna med
sommaren tycker jag

Bild: Sköna Hem

Tyvärr har det inte blivit så mycket utesittande hittills denna sommaren. Jag skriver hittills eftersom jag absolut inte har gett upp om sommaren ännu! Vi har ett uterum, ett typiskt 70-tals uterum, som vi brukar använda väldigt mycket. Det är kanske inte det vackraste uterum som finns, men det är trots allt riktigt mysigt och definitivt väldigt användbart. Här har vi suttit och ätit många måltider och dessutom haft många middagar och fester. Härligt!


Bild: Jennica

 
Bild: Jennica







19 juli 2012

Nya besökare




Jag har upptäckt att jag fått flera nya besökare de senaste dagarna - jättekul! Det är alltid så roligt att göra nya bekantskaper och att hitta till nya bloggar.

Välkomna hit! Hoppas att ni väljer att komma tillbaka. Här kan ni läsa om mig och mitt liv som mamma till två goa tjejer på 3 och 12 år. Om mig som både anställd på det stora möbelvaruhuset samt egenföretagare i Kanel & Cayenne som jag driver tillsammans med min vän Nellie. Om mig som tjejen som alltid försöker komma igång med träningen. Om mig som tjejen som gör sitt bästa att få ihop vardagen. Om inredning som är något som jag verkligen gillar. Om mina funderingar och tankar kring högt och lågt. Och så försöker jag alltid ha med en och annan vacker bild eftersom det är en passion.

Kram Jennica

Bild: Källa okänd (från min inspirationsmapp)


18 juli 2012

Hemmamys

Halloj!

Vad gör ni idag?
Här hemma sitter vi och myser i soffan och 
tittar på film medan regnet öser ner därute.

Bild: Sköna Hem

Helst av allt hade jag suttit här, i en vilstol med ett glas vin och en bok. Det är fortfarande varmt i luften efter en härlig sommardag som vi spenderat vid poolen. Jag är fortfarande fuktig i håret och jag känner mig lite öm i huden efter en hel dag i solen. 

Ja...drömma kan man ju! :)

Hoppas att ni får en bra dag, oavsett väder!

17 juli 2012

Att läsa

Bokklubb!

Igår var det dags för träff med bokklubben.
Denna gången hade vi läst boken
"Fjäril i koppel" av Zinat Pirzadeh.


Den var helt ok, men inte mer än så. Tyckte jag i alla fall. Det tråkiga är att jag ganska länge nu, det senaste året faktiskt, inte känt någon lust att läsa. Jag har inte fastnat för någon bok, ingenting har fångat mig. Jag vet inte om det beror på mig eller om jag helt enkelt inte har läst någon bok som tilltalat mig. Kanske en blandning av båda. Oavsett är det rätt tråkigt tycker jag. Att läsa är ju min grej, jag älskar att läsa och jag älskar böcker. Då känns det så trist att jag överhuvudtaget inte har någon lust att läsa alls. Vi får väl se vad Mia väljer till nästa träff, förhoppningsvis något som jag kommer känna för att läsa, för så här kan det ju inte fortsätta. Det är ju för trist!

Bild: Pinterest

Har ni några tips på bra böcker som ni tror att jag hade tyckt om så tar jag tacksamt emot dem! 

16 juli 2012

Tomatens Hus

Dagens utflyktstips!

Igår var jag för första gången på Tomatens Hus.
Ett supermysigt ställe med fantastiskt god mat
och härligt hemtrevlig atmosfär!


Jag har hört så mycket om Tomatens Hus och varit så nyfiken på detta ställe, och igår kom jag alltså äntligen dit. Jag var där och åt lunch tillsammans med min vän Nellie, hennes man och deras supergulliga lilla Maja som är 6 månader. Vi satt först ute i den mysiga trädgården men trots koftor och filtar så frös vi och flyttade in i växthuset efter ett tag. Där var också väldigt mysigt och framför allt varmare! 



Tomatens Hus är en riktig pärla! Jag åt tomatpaj och den rekommenderas verkligen, supergod. De har även andra rätter, supersmaskiga kakor och allt är hemlagat såklart. Man kan även dricka vin om man har tur att ha chaufför! Allt serveras på udda porslin och man har verkligen lagt ner arbete på detaljerna för att skapa en fin känsla.

Det finns en butik också där man kan köpa alla möjliga sorters tomater, men även gurkor, kryddplantor, tomatplantor, bröd och olika sorters oljor, pesto, kex och annat gott.

Har ni vägarna förbi denna trakten så är Tomatens Hus verkligen värt ett besök. Det ligger vid Vallåkra, som i sin tur ligger i närheten av Glumslöv. Mitt ute på den skånska slätten!

Alla bilder tagna av mig.

14 juli 2012

En riktigt bra dag

Go kväll!

Har precis sett en underbar film - "A good year" 
med Russel Crowe. En riktig Jennica-film - romantik, 
vackra miljöer, vänskap, livet...
Rekommenderar den verkligen!


För övrigt har det varit en riktigt bra dag! Faktiskt en av de första helgerna som jag är själv hemma, utan något inbokat, sedan separationen. Det kändes först lite ovant, nästan lite stressande eftersom tankar på allt jag vill göra, borde göra och så vidare spann loss i huvudet... Men efter ett tag så tänkte jag efter...här är jag, helt själv, varför stressa? Det bästa av allt är väl bara att känna att jag faktiskt kan göra saker i mitt tempo, utan stress?!

Så, idag hade jag en supermysig morgon och förmiddag med mina tjejer. Jossan firade sin 12-års dag i efterskott med sina kompisar här igår, de sov över och hade filmkväll i biorummet. Så, i går hade jag fem härliga 12 åringar här, samt en underbar 3-åring! Hela huset fullt av tjejer! Och tillsammans med alla dessa tjejer inledde jag min dag, en bättre start får man leta efter!

Sedan har dagen liksom bara rullat på. Jag har ägnat en massa tid åt att boka en resa till Stockholm om ett par veckor, ska upp och träffa en av mina bästa vänner. Det ska bli superkul! Det var lite trixigt att boka resa, hitta passande avgångar på tåg och flyg och sådär. Men nu är det fixat!

Sedan har jag följt min systers framfart på Stockholms Jubileumsmarathon! När min syster gör någonting, så gör hon det till 100%, minst, och lämnar inga detaljer åt slumpen. Så, hon hade gjort upp ett digert träningsschema för att klara sitt första marathon. Men, i vintras drabbades hon av löparknä och kunde inte följa sitt träningsschema. Sakta men säkert fick hon istället försöka bygga upp sitt knä och komma i så pass form att hon kunde springa överhuvudtaget. Trots detta så fixar hon dagens marathon på 4 timmar och 11 minuter!! Jag är så grymt imponerad!!

Jag har också tränat, gått powerwalk varvat med jogging i 1 timme och 10 minuter....vilket känns ganska patetiskt i sammanhanget! Men men, jag är nöjd ändå. Känner av det i höften just nu, men hoppas att det ändå ska vara ok i morgon. Jag vill ju komma igång med träningen nu, så trött på min krånglande höft!

Och nu ikväll har jag alltså sett en supermysig film! Käkat middag framför filmen. Druckit rosévin och ätit popcorn. Himla mysigt! Planen för kvällen var från början att gå ut med en kompis och dricka drinkar och dansa natten lång....men det blev inte så. Jag var väldigt sugen på att gå ut, det var ett tag sedan. Men med facit i hand, så är jag väldigt nöjd med min kväll!

13 juli 2012

Semester

Äntligen!

Nu är det semester! I tre veckor ska jag bara njuta
och mysa med mina älsklingar!


Jag hoppas såå på vackert väder så att vi får några stranddagar, det hade varit helt underbart! Annars så finns det andra saker på "listan" som vi kan hitta på. Jag vill först och främst bara ta det lugnt, gå ner i tempo och ta dagen som den kommer. Jag vill förutom att mysa med de finaste tjejerna i världen, även träffa mina vänner så mycket jag kan. Och göra små utflykter och andra saker som får mig att må bra.

Åhh, vad skönt det ska bli!

12 juli 2012

En dag kvar

Hej hej!

Här kommer dagens gör-det-själv tips.
Enkelt och superfint! 
Man kan ju variera denna i idé i det oändliga
med olika sorters blommor.

Bild: Pinterest

Då var näst sista arbetsdagen avklarad, bara en dag kvar och sedan är det semester! Det ska bli så himla skönt! Vädret har ju lite kvar att leverera innan det kan kallas sommarväder, men men....vi ska mysa för fullt i alla fall. Jag ger mig själv i morgon också, sen får jag sluta gnälla på vädret! :)

Efter jobbet åkte jag till mina föräldrars fritidshus och åt middag med dem, kom precis hem. Vi har haft en supermysig kväll, ätit gott och pratat och pratat. Har världens mysigaste föräldrar! Och deras hus är så fint! Mitt ute i ingenstans ligger det, men väldigt vackert.

Nu ska jag ta nya Damernas Värld som låg i brevlådan och krypa ner i sängen med en kopp te. Natti natt!

11 juli 2012

Rosa liv

Hej i regnet!

Igår fick jag frågan varför min blogg heter Jennicas Rosa Liv
Och det är ju en bra fråga! 


Rosa är min favoritfärg. Tillsammans med vitt och grönt. Jag har alltid tyckt om rosa, även om jag bojkottade denna färgen under en del av mitt liv, som så många andra tjejer. Den är ju så otroligt laddad den här färgen! Tänk att rosa kan vara så provocerande?! Jag skrev ett inlägg om det en gång...

Personen som ställde frågan gissade på att svaret på frågan var att det är för att jag väljer att bara skriva om det som är fint i mitt liv. Att jag bara skriver det som är positivt.

Det är visserligen sant, jag skriver mest om det som är positivt. Jag är en ganska positiv person. Men ibland skriver jag även om sånt som jag funderar på eller oroar mig för. Däremot så skriver jag sällan när jag är arg....det har jag andra, mer privata dagböcker till. Så visst, det ni läser är mest positivt, men det är så jag valt att ha min blogg.

Men namnet Jennicas Rosa Liv står ändå för något annat. Ja, rosa är en av mina favoritfärger. Det innebär inte att mitt hem är inrett helt i rosa eller att jag bara bär rosa kläder. Det innebär inte heller att jag är fånig, inte kan tas på allvar eller inte har några ambitioner. Däremot så står färgen rosa för glädje, lycka, ljus, mod och inspiration för mig. För mig innebär rosa att jag vågar vara mig själv och att jag kan stå för det. 


Jag blir glad av rosa!

10 juli 2012

Underbart rum

Halloj!

Hur har ni det? 
Är det lika grått och blåsigt hos er idag, som det är här hos mig?


När det är såhär trist och grått ute så får man ägna sig åt inomhusmys istället. Som att sitta i soffan och bläddra i underbara inredningsmagasin och drömma sig bort. Inreda sitt drömhem i fantasin. Och det här är ett drömvardagsrum tycker jag. Otroligt fint! Det är i den danska inredningsdesignern Tine Ks hem som detta fantastiska rum finns.



Jag har tidigare känt mig lite trött på Tine K eftersom det är så extremt hypat och omskrivet på alla bloggar och tidningar. Men nu får jag erkänna att jag fallit för denna stilen jag med.....det är verkligen fint! Det är en underbart lugn och skön färgskala i vitt, lite svart, grått, beige. Jag hade gärna adderat detaljer i någon färg, för att få det lite mer personligt, men det är ju inget som hindrar det.

09 juli 2012

Gnällspik

Just nu är jag väldigt gnällig på vädret! Men jag är så himla trött på detta regnande och blåsande..... Igår var det dock fantastiskt väder, en riktig sommardag! Min första sommardag för i år faktiskt. Kunde gå i sommarklänning och flipflops....absolut underbart! Men idag......idag är vi tillbaka i 15 grader, regn och blåst....och grått....suck.

Förra året var jag på stranden en - EN - dag på hela sommaren. Det var rätt fint i början av sommaren men då jobbade jag och jag kunde väl inte i min vildaste fantasi tro att det inte skulle bli något mer fint väder resten av sommaren. Jag kommer ihåg att gick och längtade efter sommaren långt in i september och när oktober började så fick jag liksom ge upp.

Jag är så rädd att det ska bli likadant i år! Jag pallar inte en utebliven sommar till.... Hade jag haft pengar hade jag köpt en restresa direkt!

Jag vill - sola, bada, känna ljumma vindar, äta utomhus, äta glass, dricka rosé i trädgården eller på en uteservering, få solbränna, ta kvällsdopp, grilla....ja, allt sånt som hör sommaren till! Inte sitta och huttra inomhus....

Nä! Nu får jag skärpa mig! Vilken gnällspik jag är! Det är klart att det kommer att bli fint väder och i väntan på det kan man ju alltid drömma sig bort....till det här fantastiska utebadet till exempel. Helt ljuvligt!


Bilder: Expressen Leva & Bo



08 juli 2012

Fantastiska hästar

Vi fick en väldigt mysig - och regnig - dag på Blommeröd! Jossan och hennes kompis ägnade mer eller mindre hela tiden åt att fotografera alla hästar, de kombinerade verkligen sina största intressen - hästar och fotografering! Jag och Johanna gick omkring, tittade på hästar, satt på filt i gräset, lekte häst och lite sånt. Vi hade lagt vår filt under ett stort träd och det höll regnet borta rätt så bra, men ibland så fick vi kura ihop oss under paraply.

Jag hade aldrig varit på en hästutställning förr och jag vet faktiskt inte om jag sett arabhästar på riktigt eller om det bara varit på bild. Otroligt vackra hästar är det! Och det var riktigt kul att se hur en utställning gick till och hur hästarna blev bedömda. De var indelade i olika klasser beroende på ålder och typ av arabhäst, tror jag. Och så fanns det dessutom ett par fölklasser! Åhhh, så söta de var, de där små! De var från 1 månad och uppåt.... Struttade omkring och såg lite förvirrade ut. Och den där lilla svansen som ser ut som om den vore fastlimmad på den lilla rumpan...!

Jossan tog som sagt en massa bilder och några blev riktigt bra tycker jag!







 
Alla bilder tagna av Josefine Lundberg
 En superfin bild på lillasyrran blev det också! Säg "snigel"! Och det funkade ju perfekt! :)

07 juli 2012

Dagens utflykt

Idag åker vi till Blommeröd, jag och tjejerna. Det är ett arabstuteri och de har sin årliga show denna helgen. Jossan ska ha en kompis med sig som är lika hästtokig som hon, och jag och Johanna ska nog få kul vi med, arabhästar är ju väldigt vackra!



Vackert hem

Ytterligare ett vackert hem, detta finns i Italien. Otroligt vackert! Det finns otroligt många vackra hem och stilar att inspireras av. Jag funderar mycket över just det här med stil just nu, över hur jag kommer att vilja inreda mitt kommande hem. Det är väldigt kul och spännande att tänka på hur jag vill ha det, när jag nu får chansen att faktiskt börja om. Nu kommer ju inte mitt hus vara varken ett New England hus eller ett fantastiskt hus på den italienska landsbygden, utan ett helt vanligt hus på den skånska landsbyggden - men ändå! Man kan ju alltid försöka anamma en stil och göra den till sin egen så att den passar in i sin egen verklighet, oavsett om det är ett hus med tinnar och torn eller ett ordinärt tegelhus från 70-talet!

Konsten är ju att hitta den stil man vill ha. Vad är då min stil? Jag tycker det är svårt, jag har nog många tror jag. Fast å andra sidan så finns det mycket som jag vet att jag inte tycker om och man kan nog hitta beröringspunkter på alla de inspirationsbilder jag visar. Jag tror nog ändå att jag har en rätt bra bild i huvudet över hur jag skulle vilja ha det. Sedan återstår det att försöka förverkliga det med de medel och förutsättningar man har, men det är en spännande utmaning tycker jag!







Bilder från IKEA FAMILY Live

06 juli 2012

Drömhus

Jag är väldigt svag för hus i New England stil. Jag tycker att de är så vackra med sin av verandor, underbara fönster, torn, oregelbundenhet och vinklar och vrår. Och så ligger de ju ofta helt underbart på stranden. Suck. Ja, drömma kan man ju!






Bilder från Pinterest