31 december 2011

Nyårslöfte

Jag har nog alltid avgett nyårslöften tror jag. Förr om åren har de oftast handlat om träning, att äta mindre och bli snyggare!  Detta är något jag med åren har gett upp.... :)  Nu för tiden försöker jag avge mer realistiska och positiva löften. 
Förra året så hade jag framförhållning som mitt löfte, och det tyckte jag var bra! Jag skulle tänka på att alltid ha bra framförhållning, för att ge mig själv ett bättre utgångsläge. Till viss del tror jag att lyckades ganska bra med detta löfte.

I år är mitt nyårslöfte att jag ska ta hand om mig själv. Jag ska försöka bli bättre på att sätta mig själv först ibland. Detta innebär inte att jag ska bli en egoist och vara självisk, utan att jag ska bli snällare mot mig själv. Ge mig själv mer tid, tanke och omsorg.
Vad tror ni om det?

För att verkligen se till att detta blir av och för att kunna följa detta löfte så skapar jag en ny etikett som heter Nyårslöfte 2012. Jag ska tagga alla inlägg som handlar om att jag tar hand om mig själv med denna etikett. Vi får väl se hur det går!

Avlägger ni nyårslöften?

 

Bild från Pinterest

Året 2011

Idag är det årets sista dag.  Jag sitter här och funderar lite över hur detta året har varit.  Rent spontant så känns 2011 som ett 'mellanår'. Ett år som har varit bra men inte superfantastiskt.  Ett år som ibland varit mindre bra, men inte superdåligt.  Det har liksom varit helt ok, bra, men lite som ett 'mellanår'.  Låter det konstigt, eller förstår ni vad jag menar? 

Missförstå mig nu rätt! 2011 har såklart även inneburit många fina saker! Och med de här tjejerna i sin närhet så är livet alltid bäst!
  



30 december 2011

Nyårsstädning

I morse (eller rättare sagt förmiddags) när vi gick upp så sken solen in genom fönstren. Det var ingen vacker syn kan jag meddela! Solen var vacker, men det var varken fönstren eller golven. Jaha, det var väl lika bra att göra detta till en städdag.  Göra fint inför nya året!


Men efter frukost och lite allmänt mys här hemma så försvann all städlust. Istället blev det en kopp kaffe med svärfar, åka och hämta Jossan hos en kompis där hon sovit över samt en tur till lekplatsen med Johanna! Mycket mysigare! :)

Så, det blev ingen städdag och inget fint inför nya året. Men det kommer ju trots allt en dag i morgon också, och då får det nog bli lite städat tror jag. 

Nu ska det snart ätas middag här och senare ikväll blir det en Harry Potter-film med Jossan. Hon har inte sett dem, så vi ser en varje kväll nu. Ikväll är det nummer 5 som står på tur. Det är riktigt mysigt!

Hoppas att ni också får en bra kväll!

29 december 2011

Tulpaner

Visst längtar man väl lite efter tulpaner nu?! Jag inser att det är lite väl tidigt att börja längta efter våren redan, men genom att ta in tulpaner så får man inte lite av det ljusa och fräscha som i alla fall jag längtar efter just nu!

Jag får nog köpa en bukett i morgon. Då blir det vita tulpaner, älskar vita blommor!

Ha en mysig kväll!






Fast lite färg är ju aldrig fel!

Bilder från Pinterest.

Glossy box

Idag tänkte jag tipsa er om Glossy Box. Varje månad får man en låda med fem skönhetsprodukter från olika märken hem i brevlådan. Det är som en prenumerationstjänst och kostar 139:-/månad. Man testar produkterna och om man vill så kan man recensera dem. Jag tycker verkligen om skönhetsprodukter, det känns lyxigt på något sätt och detta är ju ett perfekt sätt att testa olika till en inte alltför dyr peng.

Här kan ni läsa mer om hur man prenumererar!


Paus

Ja, det blev en liten paus i bloggandet över julen. Det var faktiskt inte alls meningen, det bara blev så. Jag har varken bloggat eller läst andras bloggar på flera dagar nu, och det är ovanligt för att vara mig!

Vi har haft en skön jul. Lugnt och skönt, ingen stress utan vi har "bara varit". Lille julafton firade vi hemma hos mina svärföräldrar i år (vi firar vartannat år med våra föräldrar) och således julafton hos mina föräldrar. Vi har en sådan tur att vi har våra föräldrar nära, så vi slipper åka land och rike runt på julen som jag vet att många andra får göra. Det är lite skönt!

Själva "julandet" har bestått av mina nära och kära som jag tycker så mycket om, den har bestått av mycket och god mat och dryck, en massa julgodis och så julklappar förstås! Vi fick alla fina julklappar och alla blev nöjda och glada. Johanna fick en massa leksaker som hon leker med för fullt varje dag, härligt att se! Jossan fick också fina saker, mycket kläder och så hästsaker förstås. Hon mer eller mindre bor i stallet hos ponnyn Spirit, som hon ju hyr under en månad. Också härligt! :)

Själv fick jag mycket fint! En bra blandning av bland annat kläder, böcker och smink. Och så fick jag en valfri behandling på ett dagspa i Malmö och så en klippning och slingning! Det är lyx på hög nivå för mig, jag älskar sådana må-bra-presenter! :)

Annars så 'skrotar' vi mest runt här hemma. Jossan är som sagt mest i stallet, men vi andra är hemma. Jag gör små försök att organisera på Johannas rum, försöker rensa ut leksaker som hon växt ifrån för att göra plats för de nya som hon fick i julklapp. Känner just nu mycket för att rensa ut och organisera. Men det går ganska långsamt, tar det lugnt och så har jag ju en litet charmtroll i 'hasorna' och det gör mig inte så effektiv precis! Men mysigt är det! :)

På kvällarna tittar vi på Harry Potter filmerna, en varje kväll. Vi har nu sett fyra stycken och det är riktigt mysigt! Kul att se filmer som Jossan gillar, men som även vi kan uppskatta. De är faktiskt riktigt mysiga de där Harry Potter filmerna!

Nä, nu är klockan mycket och det är dags att stänga ner. Fick bara lite bloggabstinens efter min lilla paus, och var tvungen att skriva nåt. Ligger just nu i sängen och lyssnar till vinden som viner runt huset. Nu har det tagit i igen, ny storm på gång kanske?

Kram på er!


Johanna med sitt nya Pippi-hus.

Knep och knåp!

Vem är du?? (Tomten...)

Goaste tjejen glad över sina hästtäcken!

24 december 2011

Julafton


En riktigt GOD JUL
önskar jag er!

Hoppas att ni får en riktigt fin julafton med
era nära och kära.
Ät och drick gott, skratta mycket och 
krama de ni har nära.

KRAMAR från Jennica 
♥ 

Bild: Livet Hemma

23 december 2011

Lille Julafton

Idag är det dan före dopparedan! Här hemma är det mest mys, jag och Johanna har fixat och donat lite. Jag har faktiskt varit duktig och dammsugit hela huset, känns bra. Jens och Jossan har varit hos Spirit och fixat med honom. Jossan har ridit och Jens har mockat! Nej, inte helt sant. Jossan har såklart också mockat, men Jens har blivit en riktig hästförälder. Han mockar, ryktar och kammar svansar! :)

Nu ska vi snart iväg till mina svärföräldrar för att fira jul med dem, det ska bli mysigt! Hoppas att ni alla får en mysig Lille Julafton!

Kram!

Bild: Pinterest

22 december 2011

Jullov

Äntligen! Sista arbetsdagen innan julledigheten är avklarad! Det har varit en tuff vecka. Jag har varit sjuk och samtidigt har det varit massor att göra på jobbet, vi är mitt uppe i budgetprocessen inför nästa verksamhetsår och Nellie gick på mammaledighet idag så det har varit en massa överlämning av arbetsuppgifter från henne till mig också. Så, jag har varit på jobbet med feber någon dag och en massa hostande, snörvlande och kraxande. Men men, nu är det torsdag och jag är ledig ända till den 2 januari, såå skönt! Hostar gör jag fortfarande, massor.....och snörvlar, men febern är borta och trots allt så känner jag mig bättre. I morgon ska jag vara bra, det har jag bestämt! Vi får väl se hur det går....

Alla julklappar är inhandlade också. Det blev ett riktigt julklappsrace i år, två dagar klarade jag av det på. Det måste vara rekord! Jag brukar hålla på mycket längre, men i år fick det bli två effektiva rundor!

Nu ska jag ta hostmedicin och alvedon och krypa i säng. Hoppas att jag inte hostar så mycket i natt, sova gott och förhoppningsvis vakna upp på en lille julafton som helst inte ska innehålla så mycket hosta.

KRAMAR!!

21 december 2011

Choklad

Jag älskar choklad! Jag är dock ingen chokladsnobb som bara äter extra fin mörk choklad, utan mumsar gladeligen i mig även Marabou mjölkchoklad och annan ljus choklad! Däremot så är ju choklad en hel vetenskap och man hör ju olika rön om dess nyttighet. Nu har det kommit en studie från Harvard University som visar att en viss konsumtion av choklad förlänger livet! Choklad innehåller bland annat nyttiga mineraler som påstås motverka bland annat årstidsbaserad depression. Perfekt! Så, jag tänker mumsa vidare och speciellt nu då det är mörkt och ruskigt ute!
Bild: Livet Hemma

20 december 2011

Julen närmar sig...

Bild: Pinterest

Ja, julen närmar sig med stormsteg! Själv är jag krasslig...hostar som en besatt, kan knappast ta ett enda andetag innan jag behöver hosta. Jossan har samma störiga hosta och nu har vi båda hostat så mycket att halsarna 'gått sönder'. Det känns lite eländigt, men det är bara att hålla ut. Två arbetsdagar kvar nu, sen är det semester och det ska bli så skööönt!!

19 december 2011

Julgranen är på plats

Nu så! Nu börjar det likna nåt här hemma! Med julen alltså. Idag åkte jag och Johanna iväg och köpte gran, Jossan var hemma eftersom hon fortfarande känner sig krasslig. Vi gick runt och valde och valde, jag velade och Johanna var mest bekymrad över att granarna var så 'sticksiga'! :) Men till slut så hittade vi en som vi båda var nöjd med och Johanna var helt förundrad över när den blev 'in-nätad', skrattade högt! Sedan var hon mycket upprörd över att jag inte betalat, jag försökte förklara att det hade jag ju visst gjort, men i hennes värld så handlar man allt på ICA Maxi och där inne hade vi minsann inte varit och betalat! :)

Väl hemma så var Jossan i full gång med att baka kladdmuffins! Till slut fick vi i alla fall granen på plats och Jossan bestämde att i år skulle vi ha en glamourgran och det betydde att den skulle kläs helt i guld! :) Sagt och gjort, nu har vi en glamourgran och fin blev den! Nu är det för mörkt för att ta kort, men så fort det ges möjlighet att se den i dagsljus så ska jag ta några bilder. Johanna tyckte det var mycket spännande men hon blev till slut alldeles för trött. Hon får hänga upp några kulor i morgon istället.

Vi fick pyntat också, så nu känns det mer juligt här hemma. Riktigt fint blev det!

I morgon är det bara tre arbetsdagar kvar innan julledighet, åhhh vad skönt det ska bli! Jossan stannar hemma i morgon också, för att riktigt kurera sig. Vi har hostat ikapp i kväll hon och jag, bådas halsar är helt sönderhostade och vi är väldigt trötta på det här nu.

Nu ska jag göra en kopp te och ta med i sängen tillsammans med en tidning och mysa en stund!
Sov så sött!

Finaste i världen!

18 december 2011

Fjärde advent

Jaha, en vecka kvar till jul! Hmm, får ta tag i det här nu, för julstämningen vill inte riktigt infinna sig. Gran får inhandlas i morgon, hann inte riktigt med det idag och det måste man ha god tid på sig att göra. Idag har jag och tjejerna i alla fall varit hos min mamma och bakat lussekatter och gjort pepparkakshus. Ja ja ja, jag vet, lucia har varit! :) Men vi fick inte ihop det innan och ett julbak med mamma är ett "måste"! Och så ska ju tjejerna göra pepparkakshus med mormor, det är tradition! Ett lite större för Jossan och tre små små hus till Johanna, de pyntades med vit kristyr och massor av Smarties. Jättefint blev det! Tyvärr gick halva taket av i bilen på vägen hem, så i morgon får jag ringa pepparkakshusexperten för att få lite råd om hur vi ska laga! :)

Annars har det varit en lugn och skön helg. En hel del städat har det blivit och det är skönt att ha fått det gjort. Dessutom så har vi blivit av med Johannas spjälsäng och hennes skötbord, det har nu Nellie tagit hand om. Det är ju bara fyra veckor till hennes och Eriks bebis skall komma till världen! Så jag och Johanna har pysslat i hennes rum idag för att göra en liten "rokad" när det gäller hennes kläder. Det skötbord som hon har haft är även en byrå där hon haft sina kläder, så det gällde att hitta ny förvaring till detta. Men det blev bra och det var superskönt att få det gjort!

Nu börjar klockan bli mycket och i morgon är det måndag igen! Och sista veckan innan jul! Mycket som skall fixas med, men semestern som börjar på fredag hägrar och det ser jag mycket fram emot!

Sov gott fina bloggisar!
Kram!

17 december 2011

Underbart hus


Halmtak, korsvirke, spröjsade fönster.....

















Bilder från Bo Bedre.

Julstäda

Idag är det verkligen dags att börja tänka lite jul här hemma. Det har varit så otroligt mycket annat som upptagit mina tankar på sistone. Det har varit alla julmarknader som jag och Nellie har arbetat med, det har varit Jossans vinterhäst (tredje försöket att få den till "vinterstallet" pågår just nu, håll tummarna!) och en massa annat. Men nu, nu är det dags! Dags att ta sig i kragen och få till lite julkänsla här hemma!

Så, nu ska det städas så att vi kan pynta i ett rent och fint hus!

Bild: Bo Bedre

15 december 2011

Antiklimax

Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. Och idag drabbade det Jossan..... Idag var det ju hennes stora dag, hon och hennes kompis skulle hämta sina 'vinterhästar' till det stall där de ska stå i vinter. Ganska sent gav de sig iväg eftersom det var avslutning på ridskolan där hästarna finns, och den skulle avslutas innan de kunde ta hästarna. Jens var med dem och skulle vara chaufför till hästtransporten och köra båda hästarna till det nya stallet. Hur det skulle gå visste vi inte. Skulle det gå att lasta båda hästarna samtidigt, eller skulle de bli tvungna att köra två rundor....

Nu visade det sig att det skulle inte bli någon runda alls.... Den häst som Jossans kompis ska ha ville inte lastas alls. Den blev alldeles vettskrämd och fick panik, den rymde och de fick springa runt och jaga den. Det gick inte alls. De försökte inte ens lasta Jossans häst, eftersom enda lösningen att få hästarna till nya stallet blir att rida dem dit. Idas häst kommer inte att vilja rida själv, utan vill ha sällskap. Dessa hästar! :)

Så, i morgon eftermiddag blir det ett nytt försök, men på ett helt annat sätt. Tjejerna får rida hästarna från ridskolan till nya stallet. Ett äventyr i sig, i och för sig! Jag försökte få Jossan att känna så, att hela kvällen var ett äventyr. Att lära sig att hästar är personligheter och att de inte alltid gör som man vill, att detta är en del av hela grejen med hästar. Det blir inte alltid som man planerat. Och hon lyssnade, men jag förstår om hon är superbesviken. Denna dagen har hon ju sett fram emot så länge!

Till råga på eländet har hon blivit sjuk. Hon har ont i halsen och nu när hon kom hem så hade hon lite feber. Det är inte rättvist! Jag hoppas hoppas hoppas att detta är en typisk "Jossan-sjuka", dvs att den går över snabbt och lätt under natten och morgondagen. Hon brukar ju aldrig må dåligt speciellt länge, en dag bara. Jag hoppas så att hon är fit for fight i morgon eftermiddag och kan rida då. Hon stannar hemma från skolan i morgon och kurerar sig allt hon kan.

Förväntansfull tjej på väg till stallet.





















 




Lillsyrran tosade sig som vanligt! Här med en docktröja på huvudet.
"Titta mamma, jag är en smurf"!

14 december 2011

Jossan och Spirit

Just nu ligger det en mycket förväntansfull och lycklig 11-åring i sin säng och sover. I morgon är det en stor dag för henne! Hon ska hämta Spirit, hennes vinterhäst, som hon kallar det. I en månad ska hon ha honom som 'sin' och det är en dröm för henne.

Josefine går på en ridskola i närheten av där vi bor, men hon är dessutom ganska mycket i ett annat stall och hjälper till på helgerna. I utbyte mot lite olika sysslor så får hon och hennes ridkompisar rida, och det är världens bästa lön i deras ögon! Denna ridskola har hästar som går på lösdrift, dvs de går ute året om, det finns inget stall och inget ridhus. Detta innebär att de stänger ridskolan under december, januari och februari då det är för kallt ute för att bedriva ridlektioner utomhus. Under dessa tre månader får man låna en av ridskolans hästar och det man betalar för är stallplats i ett stall som man själv ordnar. Detta är något som Josefine har pratat om hela hösten. Nu har vi gjort en överenskommelse, att fyra veckor är lagom att börja med första gången, och det är alltså dags att hämta Spirit som hästen heter i morgon. Han ska stå på ett stall som ligger ungefär 5 km från där vi bor och de kommer att ge honom mat och släppa in och ut honom ur hagen. Det Josefine är ansvarig för är att mocka boxen varje dag, samt rida honom.

Det är så roligt att kunna göra detta för henne! Hon är lyrisk och har inte pratat om mycket annat de senaste månaderna känns det som! :) Det är ju extra bra att två av dessa fyra veckor är under jullovet och självklart ska hon få vara i stallet och rida, så mycket som möjligt!

Spirit

Josefine på Tessan


























Josefine har fått många nya kompisar i stallet, vilket är superkul! Den tjej som hon är mest med heter Ida och är 14 år, hon är alltså tre år äldre men det verkar varken bekomma henne eller Jossan. De har kul ihop och intresset för hästarna gör att åldersskillnaden funkar. Ida ska också ha vinterhäst (Tessan), fast i tre månader, och i samma stall som Jossan. Kul! De kommer att "bo" där! :)

Korg för mysiga filtar

Denna korgen tycker jag är så fin! Den kommer från IKEA och heter NÄSUM. Har sett att många har ved i den och det är ju ett användningsområde. Hade jag haft en så skulle jag ha mysiga filtar i den och haft den i närheten av soffan så att man kan mysa till det riktigt för sig! Det hade väl passat bra en dag som denna då det blåser och regnar alldeles förfärligt....!

13 december 2011

111213

Lucia idag! På jobbet blev vi lussade för i morse, ett fint luciatåg från en musikskola i stan. Sedan blev det lussebullar och glögg, mysigt. Vädret däremot har inte varit så mysigt idag, som det har blåst!! Och regnat, på tvären....usch. Det blev en intensiv och kort dag på jobbet, redan klockan tre var det dags för luciafirande på dagis. En sångstund med små tärnor, tomtar och pepparkaksgummor blev det. Så gulligt! Vissa sjunger med av hjärtans lust, medan andra blir helt tysta och vill inte alls. Johanna tillhörde den sista skaran, nix - inte sjunga! Inte ens lite.... :)




Himla kul att leka med storasyrran på dagis!

11 december 2011

Skruttig

Hej på er,
Ledsen för dålig uppdatering. Känner mig lite skruttig. Igår stod vi på vår sista julmarknad, vilket var kul. Men senare igår kväll fick jag superont i magen och idag har jag kännt mig helt under isen. Blä! Hoppas att det bara är jag och att det inte är någon dum maginfluensa eller nåt sånt. Har sluppit k-as vilket är det värsta jag vet....men mår ändå väldigt illa och magen är absolut allt annat än den ska vara. Så - dåligt med uppdatering, hoppas på bättring i morgon. Både med mig och bloggen! ;)
Kram Jennica

08 december 2011

Superkul

Precis! Superkul var det att stå på julmarknad på jobbet idag! Två timmar, mycket folk, väldigt intensivt och riktigt riktigt bra försäljning! Det var verkligen roligt. Det var så roligt för att vi sålde lite av varje, men speciellt våra smycken gick bra. Vi sålde till och med slut på flera av dem! Och så var det också extra roligt eftersom många stod och pratade en stund, ställde frågor och verkade uppriktigt vara intresserade av vårt företag, våra idéer och våra saker. Jättekul! En riktig boost! Det kan man ju behöva ibland.

07 december 2011

Ännu mera julmarknad

I morgon är det dags för den årliga julmarknaden på jobbet! Varje år så har vi en mysig julmarknad i vår stora entréhall och där ställer olika medarbetare ut saker som de gör själva. Folk är så kreativa! Det finns de som säljer smycken, hembakat, julgodis, stickat och en massa annat. Det är jättekul och det kommer mycket folk och tittar. Jag och Nellie ska givetvis vara med och det ska bli riktigt roligt, jag ser fram emot det.

På lördag är det sedan dags för årets sista julmarknad, då på Sankt Gertrud i Malmö. Det blir första gången för oss där och det ska bli riktigt spännande! Jag tror den är riktigt bra. Men sen så är det slut och på ett sätt är det rätt skönt, för det är mycket jobb. Men å andra sidan så är detta med julmarknaderna en av årets höjdpunkter för Kanel & Cayenne, eftersom vi då får chansen att visa upp våra saker för väldigt mycket folk. Julstämningen byggs upp allt mer efter varje marknad i alla fall, och nu är det inte utan att jag börjar se fram emot julledighet. Långa lata, mysiga dagar då man går runt i pyjamas och bara har det gott!

06 december 2011

Underbara tjejer

























Älskar dessa tjejer så jag kan smälla av! De är så fantastiska på sina egna högst personliga sätt. De ger så mycket glädje och kärlek. Jag ler bara jag tänker på dem.

05 december 2011

Älskar möten med människor

Jag har fått så många positiva upplevelser genom att ha startat upp Kanel & Cayenne tillsammans med Nellie! En av de absolut roligaste sakerna är alla möten med människor som jag annars inte skulle ha träffat. Jag skriver mer om det på K&C bloggen idag!

04 december 2011

Julmarknad i Lomma

Idag var det då dags för årets andra julmarknad för Kanel & Cayenne. Vi kände i ärlighetens namn inte speciellt mycket för att åka och ställa oss på denna marknad i dag..... Vädret här nere i Skåne har inte varit det bästa sista veckan, det har blåst rejält och regnat. Tanken på att stå där utomhus i blåst och regn med våra saker lockade inte speciellt. Vi pratade ihop oss igår kväll och bestämde att om det regnade för mycket i dag, så skulle vi hoppa över. Men - det gjorde det inte utan solen sken till och med. Så, vi packade in alla saker och körde iväg.

Och nej, det regnade inte på hela dagen. Och jo, solen sken faktiskt en del. Men - herreguuud vad det blåste kallt!!! Vi hade tagit på oss bra med kläder men vi frös rejält ändå. När vi hade varit där i två timmar, klockan tolv, började vi fundera på hur i hela friden vi skulle orka vara där ändå till klockan sex! Men vi kämpade på, försökte peppa varandra så gott det gick, gick och värmde oss på toaletten och åt ett par korvar var. Men till slut när det var två timmar kvar, och då hade vi stått där i sex timmar, så gav vi upp och packade ihop. Det gick inte längre. Vi frös, det var inte speciellt mycket folk som rörde sig där vi stod och försäljningen gick riktigt uselt.

Rumpvärme i bilen har väl aldrig känts så underbart! :)

Här kommer några bilder från dagens marknadsstånd. Trots blåst, så var vi väldigt nöjda med hur det såg ut! Fler bilder finns på Kanel & Cayenne bloggen.