30 mars 2010

Jaaaa.....

.......jag är avundsjuk!!! Aftonbladet frågar om vi läsare är avundsjuka på den man som ensam vann jättevinsten på 215 miljoner på Lotto. Och JAAAAAAA!! jag är superdupermega avundsjuk!!!

29 mars 2010

Hemmadag

Idag har det varit en riktigt lugn hemmaslappedag! Jag och tjejerna har bara myst här hemma, gått runt och skrotat i mjukiskläder och allmänt slöat, skönt! Jag och Jossan fick också en mysig stund ihop när Johanna sov, då vi satt uppe på loftet och gjorde fina kort. Hon är riktigt duktig och hon har påskpysslat hela dagen, det ena alstret finare än det andra har hon kommit och visat upp! Hur kommer hon på allt?!

Sedan så blev det babysim! En tur till Helsingborg med allihop, det är faktiskt rätt mysigt även om Jossan tycker det är trist. Men det är kul att även Hannis har sin aktivitet, och hon verkar gilla det.

När vi kom hem så uppvaktade vi Jens med present på namnsdagen och det blev kvällsmat och det vanliga "kvällsköret" med disk, läggning och så. Johanna var dock inte alls sugen på att sova så hon var uppe till klockan 22.00, även om hon bara sovit en gång idag! Hon har verkligen inget sömnbehov den tjejen. Hoppas hon sover längre i morgon bitti, idag ville hon gå upp klockan 4.30........lite segt.....hon somnade inte förrän 21.30 igår trots bara en vila och kalasande!

Nu sover de snart allihop i alla fall, både Jens och tjejerna. Min stund på dagen som bara är min i lugn och ro infinner sig. Det blir en kopp te framför tv'n med en tidning i knät!

Skit också!

Jag vann inte tävlingen där man kunde vinna den jätte-fina syrénfärgade servisen från Höganäs! Det hade jag verkligen velat göra, inte för att jag trodde att jag skulle göra det direkt, men det hade varit kul för jag tyckte verkligen att det var en kanon-fin vinst! Jaja, man kan ju alltid önska sig.... :)

Johannas andra kalas

Igår var det dags för Johannas andra 1-års kalas, nu var det dags för familjen att komma hit och fira. Det var mina föräldrar, Jens föräldrar, hans farmor och våra syskon med familjer. Det blev en jätte-mysig eftermiddag med mycket prat och skratt! Vi bjöd på buffé med olika sorters grönsaker, olika sorters skinka, salami, ägg, oliver, soltorkade tomater, fetaost, kalla såser, bröd och lite sånt. Och så tårta till efterrätt såklart!

Johanna fick ännu fler presenter och hon tycker det är kul att öppna, även om det går ganska långsamt! Hon fick jätte-fina saker och jätte-gulliga kläder, som jag troligen blev gladast för! :)


Hallon och gräddtårta som blev riktigt god om jag får säga det själv! Eller som Jens sa, "den är helt i klass med min mammas" - och det var den finaste komplimang jag fått i baksammanhang, det är nämligen inte min starkaste sida! :)


Fölsegrisen!







Tack goa mysigaste familjen för att ni var här igår och firade Johanna! Jag tycker så mycket om er allihop! Jag sa till Jens, som jag säger efter varje gång vi ses allihop, att jag är så glad över att vi har det så trevligt ihop, allesammans. Jag har allt för många vänner som inte tycker det är kul alls att umgås med sin egen familj eller sina svärföräldrar. Därför blir jag så glad varje gång vi ses eftersom jag då påminns om hur himla bra jag har det för att ni är så bra, helt enkelt! KRAM på er!

27 mars 2010

Tävling hos Henrick´s tankegångar



Nu är det dags att tävla igen, och denna gången hos Henrick´s tankegångar. Vinsten är fantastiskt fina assietter, skålar och muggar från Höganäs och i en underbar färg - syrén! Det är en riktig Jennica-färg och jag skulle bli sååå glad om jag vann!

Earth Hour 2010



Ikväll släcker vi ljusen för vår jord i en timme!

26 mars 2010

Våra tjejer!


2010-03-24
Johanna 1 år: 8.950 gram och 76 cm.


2001-06-11
Josefine 1 år: 9.270 gram och 74 cm.

Här är de, våra tjejer! Johanna 1 år och Jossan 1 år, fast för 8,5 år sedan. Tänk att Jossan vägde mer! Det trodde jag inte, det känns som om Johanna äter så mycket mer. Så lika men ändå så olika! Gullungarna! :) En liten Jens och en liten Jennica.....

1-års kontroll

Nu har jag och Johanna varit på 1-års kontroll. Eller rättare sagt, Johanna var på 1-års kontroll och jag hängde med! :)

Hon fick två vaccinationssprutor som hon inte gillade så värst, men sköterskan hade roliga plastdjur så då blev det lite bättre! :) Så ikväll och natt väntar nog lite feber och sånt kul, men men....det var väntat. Tur jag laddade upp med två flaskor alvedon igår! :)

Nu är Johanna 75,9 cm lång och väger 8.950 gram. Jag trodde faktiskt att hon skulle väga mer, med tanke på hur matglad hon är men hon är ju å andra sidan väldigt aktiv och är rätt flitigt med nr 2 i blöjan, så det är nog anledningen! :) Detta innebär att hon ligger lite under kurvan för "normalvikt" och lite över kurvan vad gäller "normallängd".

Men hon är en go och glad liten tjej och utvecklas precis som hon ska. Två tänder har hon, båda där nere. Hon kan gå själv, men kryper hellre eller går och håller i sig. Denna matchen vann nog storasyster som gick mer själv vid 1-års ålder, i alla fall vad jag kommer ihåg. För övrigt så är hon matglad och äter i stort sett allt man ger henne (denna matchen vinner hon lätt!), hon avgudar sin storasyster och att vara på hennes rum är bara bäst (fast det är sällan hon får det....), hon leker gärna titt-ut och det är kul att bli "jagad". En annan favorit just nu är att tömma alla skåp och lådor man kommer över. Väldigt nyfiken!

24 mars 2010

Nya rutiner

Just nu kämpar vi med att få till nya rutiner för Johanna. Jag vill så gärna få till att hon ska somna tidigare på kvällen och inte runt nio, tio som nu. När hon somnar så sent så innebär det att vi inte får någon egentid på kvällen, ingen tid att titta på tv i lugn och ro, pyssla eller vad man nu vill hitta på. Jag och Jens behöver ju också tid att umgås bara vi.

Så de nya rutinerna består av att hon sover en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen, men inte efter klockan tre. Hon ska också helst inte sova längre än en timme, vid något av tillfällena. Detta har lyckats bra nu i tre dagar. Hon har somnat halv åtta i måndags och igår, idag somnade hon runt åtta. Och - peppar peppar - så har det funkat bra.

Hon vaknade dock för en halvtimme sedan och var jätte-ledsen, skrek och hade sig. Men nu känner jag igen det, det är tänderna igen. Det är ju lite trist för det innebär nog att det blir en tuff natt, däremot så funkar nog den nya rutinen. Man ska ju inte ropa hej efter bara tre dagar, men det känns bra såhär långt i alla fall.

Håll nu tummarna för denna natten. Alvedonen är slut nämligen...... :(

GRATTIS Johanna på 1-års dagen!



Massor med GRATTIS kramar och pussar på din allra första födelsedag, lilla älskade gosunge!

Dagen började något ovanligt för Johanna, vi kom nämligen in och sjöng för henne när vi hörde att hon vaknade. Hon såg lite förvånad ut, men log så snällt! :) Sedan fick hon presenter och det var lite svårt att förstå vad man skulle göra med dem, men syrran som är mer van hjälpte till. Till slut så hjälpte hon själv till att dra av pappret och jag tror nog att hon tyckte om sina presenter.

Sedan började jag och Johanna förbereda för hennes kalas. Jag kom på att jag helt glömt bort att köpa ballonger och godispåsar till fiskedammen som jag hade tänkt ha, så det fick bli en runda till Maxi när vi ändå var ute och hämtade upp tårtan som jag beställt. Det blev en rosa prinsesstårta som det stod Johanna 1 år på, jätte-fin - och god! :)

Vid klockan elva kom våra gäster, sex mammor och sex kompisar. Vi hade jätte-mysigt och åt, pratade och öppnade fina presenter. Johanna hade jätte-kul och var på ett strålande humör! Sedan började det dra ihop sig och gästerna började gå hem, när det är tre kvar så kommer jag på - fiskedammen!!! Det hade jag helt glömt bort! Jag som hade gjort så fina påsar och satt upp ett lakan för tvättstugedörren och gjort ett fiskespö och allt! Jag är ju mer än lovligt förvirrad! :) Så de som var kvar fick sina godispåsar och sedan tog jag och Johanna en promenad i det vackra vädret och delade ut de andra. Det visade ju sig att de hade sett fiskedammen men de ville inte säga något eftersom de tyckte att jag hade tillräckligt att göra! :)

Vi har haft en fin 1-års dag jag och Johanna och hon har lekt mycket med alla sina fina presenter!!

23 mars 2010

Testresultat

Hon sov hela natten!! Hör och häpna! Från ungefär 19.45 med en vällingpaus runt åtta och sedan ända fram till klockan 6.50! Jag var uppe tre gånger tror jag, och gav henne nappen, men det är väldigt ok med mig! Hoppas nu bara att vi kan fortsätta denna bra natttrend. Min största önskan just nu är ju att hon ska lägga sig lite tidigare, så att vi kan få lite egentid på kvällarna. Vi fortsätter kämpa och glädjer oss över denna natten!

22 mars 2010

1-års presenter och lite till mig?!

Idag har jag handlat födelsedagspresenter till Johanna. Det blev ett par skor - hennes allra första!! De var så himla söta och fina, och jag hade velat inviga dem direkt.....men nu ligger de fint inslagna och ska packas upp i övermorgon! Hon kommer också att få en bok, ett pussel och en liten bondgård i trä med små djur som man kan stoppa ner i bondgården genom taket och väggarna i små hål formade efter djuren. Jag köpte också en jätte-söt liten jeanskjol som hon ska ha på sig på sina kalas. Det blir nämligen två kalas, ett på själva födelsedagen på onsdag med kompisarna i området och ett på söndag med familj och släkt. Ska bli jätte-mysigt att fira hennes första födelsedag! Jag hade verkligen kunnat köpa hur många presenter som helst, men jag vet att hon kommer att få så många av vänner och familj, och hon förstår ju inte riktigt det här med presenter heller ännu, så jag är nöjd med det som nu är inhandlat.

Jag var inne i en butik som har en himla massa fina saker, både kläder, leksaker och inredningsdetaljer. Man blir helt sjuk när man kommer in där och drabbas av ett enormt ha-begär! :) De hade mycket fint som jag ville ha, men just denna gången så suktade jag väldigt efter fina saker från Greengate. De har ljuvligt porslin, servetter, ljus, handdukar, kuddar och tusen andra fina saker. Tyvärr blev det bara två paket servetter och ljuvligt fina blommiga muffinsformar denna gången. Jag hade väldigt gärna velat ha något från deras olika porslinsserier, fast jag tror aldrig att jag hade kunnat välja! :) För er som har missat Greengate så kommer några exempel på deras fina saker här!



Test

Just nu pågår det ett test här hemma. Ett lite läskigt men skönt test. Vi har varit med Johanna på babysim och hon somnade i bilen på vägen hem, runt halv åtta. Det brukar hon göra vilket brukar innebära att hon är uppe jätte-sent eftersom hon blir så pigg. Idag sjöng jag och Josefine halvt hysteriskt i bilen och höll henne vaken nästan halva vägen hem, men till slut gav hon upp och somnade. När vi kom hem så gav vi henne välling och la henne direkt. Så, testet är alltså att se om hon sover till i morgon bitti, eller om hon vaknar om ett par timmar och tycker att det räcker. Det är detta som är det läskiga i testet, för jag känner att jag orkar inte vara uppe så länge ikväll/natt. Det sköna är såklart att få några timmar för mig själv på kvällen, det är jag inte bortskämd med eftersom hon inte somnar förrän halv tio, tio annars.

Håll tummarna, resultatet av testet redovisas i morgon!

21 mars 2010

Lugn söndag

Sitter i soffan med tv'n på och med datorn i knät. Lugn och ro. Båda tjejerna sover äntligen och Jens sitter uppe på loftet och jobbar lite. Det har varit ytterligare en lugn och skön dag utan någon särskild plan. Vi åt god frukost, Jens körde och köpte goda bullar. Sedan gick jag ut en runda med Johanna, det blåste en del och var inte riktigt så skönt som det såg ut men ändå kunde man ana vår i luften, fåglarna kvittrade som besatta om inget annat. Härligt!

Sedan har det varit lite fix hemma med tvätt och så, ett par ärenden på Center Syd och ikväll så har Jens gjort en super-god wok till middag. Efter att vi ätit upp så överraskade han mig med att "kommendera" ner mig i ett varmt bad - inte så dumt! :) Jag låg där och ångade i säkert 45 minuter, så himla skönt! Det var väldigt länge sedan jag badade. Efter det blev det kaffe och semla! En bra dag med andra ord! :)

20 mars 2010

Tapeter

Försökte ta foto på tapeterna men det blev inget bra så här utan något vettigt ljus. Hittade däremot följande bilder på nätet:

Här är den blommiga tapeten som vi valde bort. Den är så himla fin och valet var inte lätt. Den är från Casadeco och heter Crescendo.


Ni som har varit hemma hos oss känner säkert igen den vänstra av dessa tapeter. Vi har den i en mörkare variant i vårt kök, bakom en glasskiva som stänkskydd ovanför diskbänken. Nu har vi valt den högra varianten, fast i limegrönt till vår fondvägg. Den är jätte-fin! Den kommer från Intrade och heter Grand Cru Classé.

Lugn hemmadag

Idag inledde vi dagen med att kolla på de tapeter vi lånat hem från Nordsjö och försökte välja vilken vi ska ha på fondväggen i vardagsrummet. Vi kom rätt snabbt fram till två som vi tyckte bäst om, men vilken skulle vi välja.... Det stod mellan en limegrön/klargrön med medaljonger i samma märke som den vi har i köket och en blommig på grön botten. Båda är jätte-fina, men till slut så valde vi den limegröna. Den passar bäst till gardiner, kuddar, matta och andra detaljer medan den blommiga inte riktigt passade lika bra in. Men valet var inte lätt, den blommiga var så himla fin, men vi är mycket nöjda med vårt val! Jag försökte precis fotografera tapeterna men det blev inte alls bra, inget bra ljus.... Men så fort allt sitter på plats så kommer bildbevis!

Jossan har varit och ridit och efter lektionen så fick hon följa med sin ridlärare till hennes stall och rida på ponnyn Basti och hjälpa till. Vilken lycka!!! Och i kväll så sover hennes bästis över, så hon har haft en kanon dag!

Vi har mest tagit det lugnt, pratat tapeter och inredning, ätit fantastiskt god middag och allmänt myst. En riktigt skön dag! I morgon skulle jag vilja åka till IKEA och visa Jens ett matbord som jag tycker är fint, vi får väl se hur det går med det! :)

19 mars 2010

En riktigt bra dag

Idag har det varit en riktigt bra dag. Tänk vad lite sömn kan göra! Har känt ett lyckorus hela dagen. Och vi pratar inte åtta timmar i sträck, utan först fyra timmar sedan två och sedan 30 minuter - men oj! vad det gjorde underverk! I natt tar Jens Johanna så jag får sova ut så tänk hur jag kommer att må i morgon, jag kommer väl att vara rena rama Duracell-kaninen! :)

Men jag har verkligen haft en super-mysig dag idag. Jag har fixat hemma, hunnit stryka lite, plockat lite och så har jag suttit uppe på loftet och pysslat, lyssnat på musik och druckit kaffe - det var så himla mysigt. Johanna har bara sovit en gång idag, fast länge. Hon vaknade redan klockan två så jag trodde på en tidig kväll för henne eftersom en eftermiddagsvila inte var att tänka på efter den långa vilan mitt på dagen. Men hon körde hårt ända till klockan var över tio på kvällen, och på ett strålande humör var hon. Nu ligger hon helt utslagen i Jenses säng och jag ska alltså sova själv nere i hennes rum. Ska faktiskt gå och lägga mig nu - och läsa bok! Det är inte varje dag det händer! :)

Jo, en annan sak har vi hunit med också! Vi var och tittade på tapeter till vår fondvägg i vardagsrummet. Vi har lånat hem ett gäng tapeter, ska bli kul att kolla på imorgon! Har faktiskt inte en aning om vad vi kommer att välja....kul!

Underbart!

Sitter uppe på loftet vid mitt pysselbord. Håller på att göra färdigt de dopinbjudningskort jag fått beställning på, dricker kaffe, lyssnar på Meldoy Gardot, känner mig lycklig och tänker att det här hade jag kunnat göra alltid! :)

Planer och sånt

Igår var planen för dagen att köpa födelsedagspresenter till Johanna men av det blev inget av. Jag gjorde däremot mycket annat - promenad och spontanfika med min grannkompis, pysslade hemma, körde Jossan till gympan, handlade på Maxi, lagade pannkakor till kvällsmat, förhörde läxor och lite sånt! :)

Idag var planen att besöka min mormor i Ystad, men den planen blev det heller inget av med eftersom hon inte alls mår bra stackaren, så det besöket får vänta tills hon känner sig bättre. En annan plan för dagen är att göra färdigt de dopinbjudningskort som jag har fått en beställning på, och den planen måste gå i lås!

Dagen har börjat bra efter en bra natt, hör och häpna! Jag var bara uppe tre gånger och fick sova flera timmar i sträck, så himla skönt! Vi har också firat Josefine som har namnsdag med presenter på morgonen, hon blev glad och verkade mycket nöjd med sina presenter (Littlest Pet Shop figurer och en ny bok om hästen Sigge som hon väntat på). Just nu har jag precis ätit min havregrynsgröt och sitter här och bloggar lite medan Johanna tömmer en kökslåda. :)

Nej, om man skulle ta tag i dagen!

18 mars 2010

Ny nattplåga....

Igår kväll när jag satt i soffan tillsammans med Jens och båda tjejerna somnat så tänkte jag att jag skulle strunta i att gå och lägga mig. Jag menar, jag får ju ändå inte sova och det är så plågsamt att gång på gång bli väckt när jag försöker somna. Så varför inte vara vaken hela natten då? Men nej, det funkar ju inte det heller.

Nu är ju hennes förkylning dessutom nästan över så chansen för att det skulle bli en natt med åtminstone lite sömn var ju rätt stor. Men....jag hann inte ens gå och lägga mig förrän hon vaknade och började böka runt....försökte få henne att somna, men då började hon gråta och skrika - och hon slutade inte. Jag gick och gick och vaggade och vaggade men hon bara bökade runt i famnen och kom inte till ro. Till slut så gick jag upp till Jens och sa att något måste ju vara fel, såhär skriker hon ju inte bara för att det är kul liksom.... Jag tänkte kanske att det var magen eller nåt. Men till slut kom Jens på det - en ny tand var på väg! Så vi hjälptes åt att ge alvedon och bedövningskräm och då lugnade hon ner sig lite och somnade ett par timmar, så det blev lite sömn.

För övrigt var det en mysig dag igår, jag träffade Jessica och vi var en tur på Center Syd som ju i och för sig inte är det roligaste stället i världen, men med en fin kompis så funkar det mesta. Vi åt lunch och tittade lite i affärer, det blev två par byxor och en body till Johanna och så två jätte-söta pelargonier. Kanon-pris var det också, 250:- för alltihop! :)

Planen för idag är nog att åka iväg och handla någon födelsedagspresent till Johanna, hon fyller ju 1 år nästa vecka! Helt sanslöst vad tiden går fort!

Dagens inspiration - vita golv

Det är så fint med vita golv! Om vi skulle lägga nya golv i dag så hade jag definitivt haft vitt golv någonstans. En av mina största inredningsmissar var att jag inte gick med på Jens idé om att ha vitt golv i sovrummet när vi renoverade där, nu har vi ekparkett och det är fint det med, men vitt hade varit alldeles perfekt.

Vita golv tillsammans med vita väggar gör rummet så ljust och härligt! De möbler och detaljer man sedan placerar i rummet blir så mycket mer framträdande och det kan bli fina kontraster. Samt att gröna växter gör sig fantastiskt bra mot det vita!






Bilder från Sköna Hem.

17 mars 2010

Johannas nya hobby

Johanna har en ny hobby, hon tömmer alla skåp och lådor hon kommer över. Hon har tagit denna hobby och nästan gjort en sport av det. Hon slår dagligen nya hastighetsrekord och visar stor uppfinningsrikedom med att hitta nya ställen som man kan ta sig an, som till exempel öppna en låda medan man sitter i matstolen och snabbt och effektivt tömma den på sitt innehåll!




Här är det ljus- och servettlådan som får sig en omgång!


Och badrumsskåpen......

Det enda positiva med detta - om man bortser från hur kul hon har det - är att jag får sorterat och fixat i dessa skåp! :)

16 mars 2010

Kvällsmat....eller misär..?!



Det här är Jens kvällsmat - Gin o tonic och kaviarmackor. Serverat på en gammal skärbräda. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..... :)

Suck



Det här var inte den syn som mötte mig tidigare idag då jag skulle åka till Lund och träffa Annika och hennes lilla Juni. Nej då.....jag hann både klä Johanna, sätta henne i bilstolen (hon somnade bums), packa in vagn, matstol och skötväska med mat och annat och köra ut från uppfarten....då märkte jag det. Suck. Hur typiskt är inte det? Och när hände det? Jag körde ju sent i går kväll och då märktes inget.....

Så, ingen tur till Lund idag. Istället blev det en promenad med mina grannkompisar och det var trevligt det med. I morgon ska jag egentligen in till jobbet och hälsa på, vi får väl se hur det går med det. Jens skulle köpa något slags skum som man sprutar in i däcket så att man kan köra den till en verkstad. Hoppas vi kan fixa det redan i morgon.

Det blev alltså en hemmadag idag, inget fel på det egentligen. Bara lite trist när jag hade andra planer. Nu har lill-hannis precis somnat och Jossan fixar och donar på sitt rum, jag vet inte riktigt vad hon gör men hon sjunger högt i alla fall! :) Jag ska ta och fixa lite med de dopkort som jag har fått en beställning på.

15 mars 2010

Ny vecka

Då var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss. Sitter här med en kopp te och känner mig helt väck....jätte-trött. Jag som haft en väldigt bra "sov-helg"...... Den började ju bra i fredags med att Johanna sov sex timmar i sträck utan att vakna vilket ju var rekord och natten mellan lördagen och söndagen så tog Jens Johanna så att jag fick sova själv. Underbart att få sova i min egen säng i vårt sovrum, jag sover ju i en säng i Johannas rum annars..... Men i natt blev det lite värre....jag kom inte i säng förrän klockan var ett (dumt, jag vet..) och sedan har Johanna vaknat minst en gång i halvtimmen till klockan halv sju då jag var tvungen att gå upp med Josefine och se till att hon kommer iväg till skolan. Gissa vem som sover gott nu....jo, Johanna! Det är såå typiskt! :)

Denna veckan är det fullt upp, med en hel del aktiviteter men bara roliga saker så det är helt ok! Idag ska jag fixa lite material till dopkort som jag har fått beställning på, det ska bli jätte-kul! Och i eftermiddag är det dags för Josefine att ta bort sin tandställning! Det gick mycket fortare än vad vi trodde, planen var ju att hon skulle ha den i ett år men det räckte med nio månader - skönt! Det har gått jätte-bra, nu tänker hon inte ens på att hon har den....men det är klart att det ska bli skönt att bli av med den!

Ikväll ska jag iväg till Nellie igen och snart är det dags för er att få reda på vad det är vi pysslar med! Vilken cliffhanger! :)

13 mars 2010

Anna!



Lilla söta Anna gick och vann hela klabbet! Och det tyckte jag var kul! En bra låt, en fantastisk röst, en söt tjej och ett fint framträdande, gulligt liksom. Jag är glad att hon vann, hon och Darin var ju mina favoriter. Förutom Pernilla då, men både jag och hon (tror jag) blev nog inte förvånade över resultatet. Så, ett rättvist resultat.

Varför känns det då bara "sådär"....? Jo, för att jag tycker att det är tråkigt när en ballad vinner. Jag tycker att Melodifestivalen är en fest, jag vill att en glad upptempo låt ska vinna, det är absolut roligast! Hur ska man kunna festa loss och fira till denna låten liksom - hur fin den än är?!

Och allt snack om hur det kommer att gå i Europa......som sagt, faktiskt helt ointressant ur min synvinkel. Det är ändå den svenska Melodifestivalen som är absolut roligast att titta på. Så det så!!

OCH - vinnarlåten kom från Malmö igen! :)

Fina ridtjejen



Nu på förmiddagen har Jens och Jossan varit iväg och handlat nya ridkläder till henne, det behövdes verkligen! Hon fick hur mycket som helst - hjälm, säkerhetsväst, skor, shortchaps, byxor,jacka och handskar. Mycket som sagt men välbehövligt, allt var för litet.

Hon blev så himla fin! Och hon såg så stor ut! Hon bara skakar på huvudet när vi säger det och undrar när hennes föräldrar ska förstå att hon faktiskt är stor! :) Och jo, hon fyller ju hela 10 år i sommar så visst, hon är rätt stor. Men för oss är hon ändå lill-joss! :)

H&M Home summer 2010

Det finns nog inte någon som har missat att H&M har börjat designa inredningsdetaljer - H&M Home. Men ta er tid att titta på deras sommarkampanj, de har riktigt fina saker!





Krya på dig



Stackars Sara som skulle komma hit idag ligger hemma och är sjuk. Magsjuk till och med....stackaren! Så himla trist att hon inte kunde komma hit, vi som skulle dricka bubbel och titta på Melodifestivalen.

Krya på dig vännen min! STORA KRAMAR!!!

Trevlig kväll och bra natt!

I natt har jag sovit i sex timmar i sträck!! Fatta hur skönt det var! :) Det var första gången som jag sov så länge i samma rum som Johanna utan att behöva gå upp någon gång!! Det bästa var att hon somnade om direkt och sov i en timme till!

Jag och Jossan var hos min syster igår kväll på jätte-mysigt födelsedagskalas. Vi var ungefär 15 personer hemma hos henne och hon bjöd på jätte-goda pajer och väldigt smaskig kladdkaka (Tack Lina!!). Vi hade jätte-trevligt! Jens och Johanna fick tyvärr stanna hemma eftersom Johanna fortfarande kändes lite krasslig och tur var det eftersom hon fick feber igen på kvällen. Hon somnade redan klockan sju och efter lite orolig sömn på kvällen så sov hon alltså i tolv timmar - helt sanslöst!! Det bevisar väl bara att hon inte är helt frisk, fast det hade ju varit väldigt trevligt om hon kunde få till det varje kväll... :)

Jag och Jossan var jätte-trötta när vi kom hem och jag önskade verkligen att jag skulle få sova efter två nätters dålig sömn - och det fick jag, något oväntat! Jag sov från ungefär tolv till sex, utan att behöva gå upp en enda gång. Sedan sov vi alltså i en timme till, till klockan 7. Sååå skönt!! Det kändes verkligen när jag vaknade i morse, jag hade sovit riktigt gott. Gud så skönt!

Nu lördagsmyser jag och Johanna medan Jens är iväg med Jossan och köper nya ridgrejor. Hon behöver verkligen allt nytt, allt från hjälm till skor och det mesta där emellan. Sedan ska de invigas på ridningen, kul för henne! För övrigt så ser detta ut att kunna bli en riktigt super-mysig lördag med mer mys, Melodifestivalfinal och så kommer ju Sara hit och sover över!

12 mars 2010

En Spotifylista till

Eftersom Kimmans spotifylista med årets melodifestivalfinallåtar gjorde sån succé, så kör vi ytterligare en lista från henne. Här är en lista med förra årets finallåtar plus några till som var bra. Ni förstår ju att det är viktigt att ladda inför morgondagen! ;)

Kimmans Melodifestivallista 2009.

Liten sjukling


Fast visst ser hon lite busig ut där hon ligger och gosar med Apis! :) Hon mår bättre idag, ingen feber men fortfarande förkyld. Skönt! Sekunden efter att jag tagit denna bilden så for hon runt i sängen som en besatt! :)

Nu sitter hon här på golvet i köket och sprider ut alla tidningar som hon tömt från vår pappersinsamlingskorg. Så jo, hon är definitivt på bättringsvägen. Men det är så skönt så jag låter henne hållas.....kanske inte så pedagogiskt.... :)

Mer Mello

Här kommer ytterligare en Spotifylista med Melodifestivalslåtar, det är finalfältet plus Neo och Alcazar. Det vill säga, de som borde gått till final! Ok, då ska ju två andra bort....hm...om jag får välja blir det Jessica Andersson och Ola.

Kimmans Melodifestivalspotifylista 2010 (långt ord!).

Mellofinal i morgon!


Bild lånad från Pernilla Wahlgrens blogg.

I morgon är det final i Melodifestivalen 2010! Spännande! Tycker jag. :) Finaste Sara kommer hit och ska melodifestivala med oss, inte hennes grej egentligen men hon gör det ändå. Det är ju därför hon är så bra! Och bubbelvin tar hon med sig också! :)

Det är detta gänget som ska tävla och det är faktiskt ett rätt så bra startfält. Det är faktiskt helt omöjligt att gissa på en vinnare. Det är ju också skillnad på vem man "tror" vinner och vem man "vill" ska vinna! Jag har ju en favorit i Pernilla W mest för att hon är en favorit hos mig, det har hon varit ända sedan Picadilly-tiden men jag läser ju också hennes blogg varje dag och jag gillar henne som person. Men om man bortser från henne så gillar jag Anna Bergendahl och Darin, fast jag måste erkänna att jag tycker att det är lite trist med en ballad. Melodifestival för mig är glitter, glamour, ös och skoj! Och hur kul är en ballad hur fin den än är...? Så nu när inte Alcazar kom med till final (fyyyy svenska folket!!!) så ligger väl Timoteij också bra till. Jossan som gillar Melodifestivalen lika mycket som jag hejar på Erik Saade och Manboy. :)

Har ni Spotify kan ni lyssna till finalfältet här:

spotify:user:expressenspotify:playlist:0e2y92bK79m7IdBQ3xLfUE

11 mars 2010

Som i en bubbla

När man är hemma med liten sjukling som sitter i famnen och snorar ner en hela dagen, så känner man sig nästan sjuk själv. Det kan ju också bero på att jag inte har fått på mig några ordentliga kläder idag utan går fortfarande runt i mjukisar, har typ bara borstat tänderna och håret. Huvudet är alldeles tungt av dålig nattsömn och jag känner mig som i en bubbla. Har inte varit utanför dörren idag, inte ens hämtat in tidningen eller posten. Ska nog ta och göra det nu och få i alla fall pyttelite luft idag!

Fröpanering

Här är ett tips om ni vill testa en annorlunda typ av panering, istället för den traditionella med ägg och mjöl eller ägg och ströbröd. Det här är en fröblandning! Från kokboken "GI in the city".

Fröpanering
- Pumpafrön
- Solrosfrön
- Sesamfrön
- Linfrön
- Salt
- Vitpeppar

Blanda fröerna på ett fat och strö på salt och vitpeppar. Doppa fiskfiléerna i en skål med ett uppvispat ägg. Panera sedan fisken i fröblandningen.

Sjuk Hannis

Idag har vi en hemmadag eftersom Johanna är sjuk, hon är super-förkyld och snorar och nyser och har feber. Det började igår på dagen och tog fart på kvällen. I natt har vi inte sovit speciellt mycket varken hon eller jag, det är ju inte lätt att vilja ha sin napp samtidigt som man är täppt i näsan! Usch, tänk att vara så förkyld och inte kunna göra något åt det för att förbättra, att inte kunna snyta sig eller så.....stackaren.

Nu ligger hon och halvsover lite, det är svårt att sova som sagt. Det är mycket kink och gnäll så det blir inte speciellt mycket gjort för mig, vi myser mest......eller myser och myser, vi försöker klara av dagen helt enkelt. Och så försöker vi krya på oss för i morgon ska vi ju på földesedagsfest hos min syster - och det vill vi ju inte missa!

10 mars 2010

IKEA shopping

Igår var jag på IKEA och shoppade, jätte-kul! Jag var först hos mina föräldrar och fikade lite och de var gulliga och passade Johanna medan jag åkte till IKEA. Kändes lyxigt att gå där och titta och fundera i lugn och ro, inte för att Johanna brukar störa mig, men det var mycket enklare utan att behöva tänka på henne. Och enklare för att jag slapp både dra på hennes vagn plus det jag skulle köpa, det blir lätt lite bökigt.

Jag hade några saker som jag visste att jag ville köpa, som en grind till trappan och en filt som jag tycker är så fin. Sedan så ville jag ha något till hallen.....och lite annat! Så, det här blev det. Det var lite kul att titta ner i vagnen när jag var klar.....man kunde liksom ana ett "mönster". :)


En jätte-fin kandelaber från serien STOCKHOLM. Den står nu på matbordet i vardagsrummet. Den kommer att bli ännu finare där när vi köper ett nytt fint vitt bord!

En grind att ha för trappan där uppe. Det kommer att behövas en där nere också har vi upptäckt...


Jag köpte två av dessa "burkar" eller vad vi ska kalla dem, de är i vitt porslin och jag har dem på diskbänken med örter i. Fint!

Jag älskar denna filten, vi har redan en på vår säng. Denna ska jag ha som överkast på sängen i Johannas rum.


Denna lampan tycker jag mycket om, i all sin enkelhet. Jag köpte tre stycken, en till Johannas rum, en till Josefines rum och en till fönstret i trappan. De ger fint ljus och det ser fint ut utifrån.


Denna ljuslyktan står nu på byrån i hallen tillsammans med ett par nya krukväxter, jätte-fint!

Och så vita fina galgar till hallen, det blev jätte-bra!

Självklart så fick några blockljus och lågenergilampor också följa med hem, sånt där som alltid slinker med när man är på IKEA!

Jag handlade också några fina krukväxter på en jätte-mysig blomsterbutik som ligger här där vi bor, den heter Inspira och när man kommer in i den så vill man verkligen ha allt. Jätte-fina saker har de! Så nu känns vårt hem lite nytt och idag trivs jag lite extra bra, så enkelt det kan vara ibland! :)